OL-åpningen var full av spillmusikk

To timer lang kavalkade med musikk fra japanske spillklassikere.

Vi er litt sene med denne, men saken er kul og viktig nok til at den bør inn i arkivet. Så: Under fredagens OL-åpning i Tokyo valgte arrangøren å markere et av landets viktigste kulturprodukter, nemlig spill, og det gjorde de på en skikkelig god måte. De valgte nemlig å holde en over to timer lang orkesterkonsert med musikk hentet fra kjente og kjære klassikere.

Konserten ble holdt under utøvernes inngangsmarsj, som er et av de mest tradisjonelle – og, etter hvert også tidkrevende – elementene av åpningsseremonien. Det var med andre ord den perfekte anledningen å gjøre det på, og jeg tipper at mange som egentlig hadde tenkt å ta en liten pause fra TV-skjermene ble lokket til å titte videre på grunn av bakgrunnsmusikken.

Her er en liste over musikken som ble brukt, hentet fra Wikipedia.

Her kan du se hele åpningsseremonien – spillmusikken blir jo ganske overdøvet av andre lyder, så det er jo begrenset hvor interessant dette er å se i ettertid, men du kan jo ta en titt:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.