Nyutgaven av Myst er rett rundt hjørnet

Gåteeventyret kommer til datamaskiner med og uten VR, samt Xbox One.

I fjor høst ble en nyversjon av Myst annonsert, som et av spillene som ble vist da Facebook avduket VR-hodesettet Oculus Quest 2. Spillskaperne var raskt ute med å påpeke at det også ville være spillbart på vanlige skjermer, og nå som de har annonsert lanseringsdatoen har de også røpet at det kommer til Xbox One.

Spillet er rett rundt hjørnet; det slippes for PC, Mac og Xbox One den 26. august. Torsdag neste uke, altså.

Kjenner du deg igjen?
Kjenner du deg igjen?

Utforsk en mystisk(!) verden

Myst kanskje ikke like velkjent nå som det var den gangen det holdt rekorden for verdens bestselgende PC-spill (og toppet salgslistene i USA i 52 måneder, i tidsrommet mars 1993-april 1999), så jeg må kanskje forklare at det er et førstepersons eventyrspill satt til en tilsynlatende forlatt øy full av merkelige maskinerier og beinharde gåter.

Nye Myst er bygd opp fra bunnen av i Unreal-motoren, og byr på ny grafikk (jau, det har «raytracing») og lyd, nye måter å påvirke verden på og en rekke funksjoner lagt til for å gjøre opplevelsen mer tilgjengelig. Du får også muligheten til å skru på en funksjon som gjør løsningene på nøttene forskjellig hver gang.

Vil du spille i VR støttes Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Rift S og Quest via Oculus Link. Mer info finner du på det offisielle nettstedet. Her er en fersk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.