Blodige gjensyn på GOG

De overraskende groteske Elvira-spillene og vampyrspillet Blood Omen: Legacy of Kain er ute på nettbutikken.

GOG har fått noen nye retrospill denne uken, og det er spesielt tre som stikker seg ut. Disse er Elvira: Mistress of the Dark, Elvira II: The Jaws of Cerberus (begge fra Horrorsoft, som senere skiftet navn til Adventuresoft og ga oss Simon the Sorceror) og Blood Omen: Legacy of Kain (fra Crystal Dynamics og utviklerstudioet Silicon Knights).

Kelner, det er et hode i suppa mi!
Kelner, det er et hode i suppa mi!

Grøss og humor

De to Elvira-spillene er begge eventyrspill med rollespillelementer, der vi må redde den barmfagre B-kjendisen Elvira (som i virkeligheten heter Cassandra Peterson). I det første spillet har hun klart å vekke opp en eldgammel demondronning mens hun pusset opp et middelalderslott hun hadde kjøpt, og i det andre har demoner tatt over filmstudioet hennes og kidnappet henne.

Begge spillene er kjent for sine mange og svært brutale måter å dø på, flotte pikselgrafikk og mørke humor. De har nok ikke tålt tidens tann så fryktelig godt (blant annet fordi det er ganske lett å låse seg ute fra muligheten til å vinne ved å gjøre noe feil), men de har sine tilhengere. Det ser forøvrig ut som relanseringen er kommet i stand i samarbeid med selskapet til Peterson selv.

Mye søl.
Mye søl.

Vampyr på vampyrjakt

Blood Omen: Legacy of Kain er et actioneventyr med fugleperspektiv, der du følger vampyren Kain på jakt etter hevn. Kain må utforske landsbyer, grotter, krypter og andre mer eller mindre gufne steder, mens han slakter fiender og graver frem hemmeligheter i de ikke-lineære miljøene.

Rettighetssituasjonen rundt dette spillet har lenge gjort det umulig med noen relansering, men nå har altså GOG (eller nåværende utgiver Square Enix) funnet ut av det hele, og gjort det tilgjengelig igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.