Steel Assault er inspirert av klassiske 16-bits-spill

Dette sideskrollende actionspillet byr på lekker retrografikk.

Det kommer voldsomt mange spill inspirert av klassiske konsollspill for tiden, noe som jo selvsagt er en god ting (det kommer generelt voldsomt mange spill for tiden, så hvis du ikke liker det kan du jo bare spille noe annet). Men det betyr at det skal litt til før man legger merke til nye utgivelser, og dessverre(?) er det da ofte grafikken som er avgjørende.

Selve spillvinduet bruker merkelig nok 4:3-format.
Selve spillvinduet bruker merkelig nok 4:3-format.

Action på Switch og PC

Nylanserte Steel Assault har definitivt grafikken i orden, i alle fall med tanke på den kunstneriske gjennomføringen. Det er et kjapt og hektisk 2D-actionspill inspirert av klassikerne fra 16-bits-eraen, og byr på varierte brett og hissige bosser som må overvinnes.

Spillet har vært under utvikling ganske lenge – det hadde faktisk en Kickstarter-kampanje i 2015, og da var målet å få spillet ut året etter. Hva som har skjedd i mellomtiden aner jeg ikke, men jeg legger jo merke til at Kickstarter-siden viser et spill som ser mye mer NES-aktig ut enn den endelige versjonen har blitt.

Steel Assault er ute på PC og Switch, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.