Old World kommer til Steam og GOG

Det nye spillet fra Civilization IV-designer Soren Johnson skal også få en ekspansjon.

Old World er en turbasert imperiebygger i Civilization-stil med en dose dynastistrategi ala Crusader Kings. Spillet finner sted i antikkens verden, der du må grunnlegge og utvikle byer, drive krigføring, forskning, handel og generelt gjøre det du kan for å bygge opp et mektig imperium. Samtidig må du altså forholde deg til personene som utgjør rikets ledersjikte.

Opprinnelig skulle Old World utgis av svenske Starbreeze, men da de havnet i økonomisk uføre måtte utvikler Mohawk Games se etter andre løsninger. Dermed endte de opp med en avtale med Epic Games, som driver Epic Games Store. Det ble sluppet i «early access» i mai i fjor (sjekk våre førsteinntrykk), og den ferdige versjonen ble lansert den 1. juli i år.

Spillets hoveddesigner er Soren Johnson, som også hadde hovedansvaret for Civilization IV.
Spillets hoveddesigner er Soren Johnson, som også hadde hovedansvaret for Civilization IV.

Ny utgiver, nye «plattformer»

Nå er det klart at Old World skal slippes på Steam og GOG til våren. Det vil også få en ekspansjon ved lansering, skjønt det sies veldig lite om denne annet enn at den er på vei. Interessant nok har spillet også fått en ny utgiver, et selskap som heter Hooded Horse.

Hooded Horse har allerede tre svært interessante spill på gang; artig nok alle romstrategispill. Det überlekre sanntiddstrategispillet Falling Frontier, sturstrategispillet Alliance of the Sacred Suns og et spill ved navn Terra Invicta (fra skaperne av Long War-modifikasjonen), der du må forsvare Jorden og Solsystemet mot invasjon.

Nå som de også har Old World i stallen posisjonerer de seg som en av de mest interessante utgiverne av strategispill, sammen med «nye» MicroProse og ringrevene i Slitherine/Matrix Games.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.