Schizm: Mysterious Journey gir oss puslenøtter i Myst-stil

Det lekre gåteeventyret har blitt relansert på Steam.

De mest nisjete spillnyhetene finner du her, på Spillhistorie.no. I dag: Schizm: Mysterious Journey har blitt relansert på Steam. Dette er neppe et spill du kjenner hvis du ikke fulgte nøye med på eventyrspillutgivelser i de årene hvor denne sjangeren var erklært død og begravet av så godt som alle i spillbransjen (og -pressen, for den saks skyld), men nå er det altså klart for nye spillere.

Utforsk en fremmed klode

Mystisk!
Mystisk!

Schizm: Mysterious Journey er et gåteeventyr i Myst-stil. Du befinner deg på en fremmed klode som nylig ble oppdaget av menneskeheten. Det merkelige er at på tross av at planeten er full av byer og avansert teknologi, er den tilsynelatende helt tom. De som bodde der ser alle ut til å ha dratt sin kos på dagen, tilfeldigvis like før planeten deres ble oppdaget av oss jordboere.

Men du er ikke helt alene der, både fordi «du» faktisk er to personer som du fritt kan veksle mellom underveis, og fordi det allerede har vært et team med vitenskapsfolk der i noen måneder når dere ankommer. Men de har vært uten kontakt med Jordkloden i lang tid, og hvem vet hva de har funnet på?

Uansett, spillet byr på rikelig med puslenøtter som må løses i flotte omgivelser. Som i de gamle versjonene av Myst ser du miljøene fra øynene til figuren din, og kan flytte deg fra punkt til punkt. Jo flere gåter du løser, jo mer finner du ut om planetens mysterier, og sitter du fast i én rolle kan du veksle til den andre for å se om det er lettere å gjøre fremgang der.

Schizm: Mysterious Journey ble greit mottatt da det kom i 2001, men det regnes nok ikke som noen klassiker. Det har uansett sine tilhengere, og virker som det appellerer til folk som har sansen for skikkelig vanskelige puslenøtter. Spillet har forøvrig også vært ute på GOG en stund, og der er brukeranmeldelsene svært positive. Her er en trailer (med noen skikkelig solide tekstblokker):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.