Slik var spillbutikkene på nittitallet

Podcasten Spæll har fått med seg to veteraner fra spillbutikkenes glansdager.

Det finnes fortsatt fysiske butikker som selger spill, men det er ikke til å komme unna at spillbutikkenes glansdager er over for lengst. På nittitallet hadde vi i praksis ikke digital distribusjon, og det var alltid ekstra spennende å dra på den lokale spillbutikken for å se om de hadde fått inn et spill vi hadde lest anmeldelse av i PC Gamer (eller kanskje CU Amiga).

Alternativt gikk vi på butikken med et par hundrelapper i lommeboken, og brukte lang tid på å analysere utvalget for å finne ut hva vi skulle ta med oss hjem. Jeg er sikkert ikke den eneste som fortsatt husker hvor jeg kjøpte mange av favorittspillene mine, og til og med hvor mye jeg betalte for dem.

Denne uken tar podcasten Spæll oss med tilbake til denne tiden. Podcastvertene Adrian og Håkon har nemlig fått med seg Jon Cato Lorentzen fra LOLbua/Spillrevyen og Kjell Gunnar Høen fra spillehallen TILT, for å diskutere spillbutikkene på nittitallet. De to veteranene jobbet på Akers Mic og Spiderman i Oslo på nitti- og tidlig totusentallet, og har derfor rikelig med erfaring å dele.

Dette er forøvrig episode 50 av podcasten Spæll, så vi gratulerer med jubileum! Her kan du høre episoden:

Følg gjerne Spæll på Facebook eller Twitter.

Toppbildet er dessverre ikke av en norsk spillbutikk fra nittitallet, men en finsk GameStop i 2019. Det er tatt av Estormiz, og kommer fra Wikipedia. Lisens: CC0.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.