Nå er «roguelike»-spillet Caves of Qud mer spillervennlig

Det populære spillet har fått en egen rollespillmodus.

Caves of Qud ble lansert i «early access» i 2015, og har fortsatt ikke fått full lansering. Men det betyr ikke at spillet oppleves uferdig – dette «roguelike»-spillet skal være svært rikt på både mekanismer og innhold, og har i årenes løp blitt svært populært.

Rollespill- og vandringsmodus

Nå har det fått en ny, stor oppdatering. Den største nyheten er at det tar et lite steg bort fra «roguelike»-sjangeren (hvis du lurer på hva «roguelike» betyr kan du jo lese vår ferske artikkel om spillet Rogue), ettersom det nå har fått en egen rollespillmodus der du kan lagre spillet når du besøker en by, og laste det inn igjen hvis du skulle være så uheldig å bli kverket av noe.

Dermed slipper du altså å starte helt på nytt om terningene ikke vil deg vel, noe som gir deg en rikere anledning til å utforske spillets enorme og dynamiske (men fullstendig dataskapte) verden. Spillet har faktisk også fått en egen vandrer-modus der vanskelighetsgraden er lavere, og du kun får erfaringspoeng for å gjøre oppdagelser og slikt (ikke for kamp).

Du kan lese om resten av nyhetene på Steam. Her er en kort video der PC Gamer anbefaler spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.