Husker du arkadespillet Black Widow?

Nå har Atari-spillet fra 1982 fått en modernisert nyutgave.

For ikke så veldig lenge siden lanserte Atari en nyutgave av arkadeklassikeren Centipede, som faktisk var ganske artig. Nå har de fulgt opp med en ny versjon av et mer obskurt arkadespill, og også her tas vi med til småkrypenes verden.

I Black Widow spiller du en edderkopp av typen sort enke, som må klatre rundt i nettet ditt og skyte insekter og andre greier som tilsynelatende har gått lei av at du stadig dreper vennene deres, og nå prøver å kverke deg. Naturlig nok.

Grafikkstilen er den samme som i nyversjonen av Centipede, skjønt her gir det mer mening ettersom spillet opprinnelig brukte vektorgrafikk.
Grafikkstilen er den samme som i nyversjonen av Centipede, skjønt her gir det mer mening ettersom spillet opprinnelig brukte vektorgrafikk.

Tungt bevæpnet edderkopp

Spillet fungerer som en «twin stick shooter», der du altså kan skyte og løpe i ulike retninger. Originalen var faktisk et av de første spillene som gjorde dette (den kom ut samme år som mer kjente Robotron 2084), men i dag er modellen ganske vanlig fordi moderne håndkontrollere typisk har to stikker.

Black Widow: Recharged beholder konseptet fra originalspillet, men legger til nye kontrollmuligheter, samt nye oppgraderinger og andre elementer. I tillegg til uendelig spill har det 30 ulike utfordringsbrett, og du kan spille sammen med en venn. Samme modell som i Centipede: Recharged, altså – kanskje ikke så rart, siden det er samme utvikler som står bak begge nyutgavene.

Spillet er ute på PC og de vanlige konsollplattformene, pluss én litt uvanlig: Atari VCS. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.