Fredagsquiz: Kjenner du disse retrospillene?

Verdens dårligste skjermbildefotograf har vært ute med kameraet.

Det er en stund siden vi har hatt en fredagsquiz her på Spillhistorie.no, men i dag gjør serien et lite comeback. Jeg har nemlig vært ute med kameraet mitt, og tatt skjermbilder fra en haug av arkademaskiner.

Uheldigvis er jeg en ganske dårlig fotograf, og har verken klart å få hele skjermen, riktig vinkel (noen ganger er den helt på trynet, hint!) eller kontroll på blitzen. Så det er jommen ikke godt å si hvilke spill jeg har tatt bilde av! Den oppgaven overlater jeg uansett til dere.

Siden det er en stund siden sist får jeg gjenta at vi setter pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid.

Her er bildene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Dette var sabla flaut, altså. Vi satser på bedre kvalitet neste gang!

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten kommer forhåpentligvis senere!

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

13 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse retrospillene?”

 1. Kjempebra quiz! Liker veldig godt at fotografen ikke er helt god. Kanskje bildene ble tatt litt sent på kvelden under Spillhistorie-julebordet?

  Jeg kjenner bare igjen noen få av disse spillene (flest av de kjøretøyrelaterte), og er i tillegg usikker på hvilke nummer/utgave disse er… 🧐🤓

  Svar
  • Mine forslag:

   1: Super Hang-On
   2: Badlands
   3: Indiana Jones and the Temple of Doom
   4: Galaga
   5: —
   6: Out Run
   7: Popeye
   8: Super Sprint
   9: Salamander
   10: Road Blasters

   Alle disse spilla spilte jeg mye i en eller annen form. Mest usikker på de to siste, har ikke trua på 9 egentlig. 6 kan og være oppfølgeren.

   Svar
   • Skal vi se …

    1, 2, 3, 4, 7, 8, 9 og 10 er riktige. Imponerende!

    6 er du jo inne på, men greit med riktig navn. :-)

    Det betyr at vi fortsatt ikke har svar på 5, og mangler litt på 6.

    Edit: Fjerna feilinformasjon.

    Svar
     • Haha, der ser man. Men det er igrunn sprøtt at Salamander var riktig, jeg spilte det en del på arcade riktignok men har ikke sett det siden. Og jeg vet ikke engang hva det er der som jeg kjenner igjen, jeg bare tenkte Salamander umiddelbart da jeg så bildet. Men aner egentlig ikke hvorfor. :-/

     • Jeg tenkte først Salamander på grunn av mønsteret i bakgrunnen. Men jeg var likevel usikker. Og at Terje naila Road Blasters med det bildet er veldig godt gjort. Men hva huleste kan nr 5 være? Hmmm :)

     • Om nr. 5 kan jeg vel si at figuren som tar mest plass på bildet har noe ganske distinkt ved seg som gjør at han muligens også kan identifiseres av folk som følger mer med på gigafilmer fra Hollywood enn på arkadespill fra nittitallet.

 2. Hva slags arkadespill var det på sørlandet, egentlig? Bortsett fra Outrun har jeg ikke spilt noen av disse…. Tror ikke noen av disse (bortsett fra Outrun) er på Tilt heller.

  Svar
  • Bortsett fra spillehallen Midnight i Kristiansand, som hadde ganske mye forskjellig, var det vel bare ulike spill enkeltspill som sto plassert her og der.

   Alle disse bildene er tatt nå nylig, i lokalene til en forening for arkade- og flipperspillentusiaster. Maskinene stammer opprinnelig fra ulike deler av landet. Kommer til å skrive litt mer om denne foreningen etter hvert.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.