Masayuki Uemura er død

Han ledet utviklingen av både NES og SNES, og var med å forme en hel industri.

Du har kanskje ikke hørt om Masayuki Uemura, men få mennesker har hatt like stor innflytelse på konsollspillenes utvikling som han. På åttitallet ledet han nemlig Nintendos R&D2-avdeling, og var hovedansvarlig for utviklingen av både Famicom (som fikk ble Nintendo Entertainment System i vår del av verden), og oppfølgeren Super Famicom (SNES).

Var med helt fra starten av Nintendos spillsatsning

Uemura kom til Nintendo i 1971, og jobbet i starten sammen Gunpei Yokoi og Genyo Takeda på teknologi for det lyspistol-baserte arkadespillet Laser Clay Shooting System. Senere fikk han hovedansvaret for Nintendos første forsøk på å lage en hjemmekonsoll, Pong-inspirerte Color TV-Game.

Deretter gikk det altså slag i slag, og i tillegg til sin jobb med Nintendos maskinvare var Uemara produsent for spill som Ice Climber, Soccer, Baseball og Golf. Han forlot Nintendo i 2004, og ble leder for Center for Game Studies ved Ritsumeikan University.

Denne uken kom den triste nyheten om at Masayuki Uemura har gått bort. Han døde den 6. desember, og ble 78 år gammel.

For å lære mer om Masayuki Uemara kan du lese et stort intervju med ham på Nintendo Life, eller se denne dokumentaren på YouTube:

Bildet i toppen av artikkelen er hentet fra denne dokumentaren.

En kommentar om “Masayuki Uemura er død”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.