Operation Wolf lot oss leke krig på åttitallet

Podcasten cd SPILL har sjekket PC-versjonen av Taitos populære arkadekrigsspill.

I 1987 lanserte Taito arkadespillet Operation Wolf, som lot guttunger i alle aldre leve ut sine soldatfantasier ved hjelp av påmontert lysgevær og realistisk pikselgrafikk. Spillet ble en massiv suksess, og havnet derfor raskt på det meste som fantes av hjemmeplattformer.

Operation Wolf. Bilde: Mobygames.
Operation Wolf. Bilde: Mobygames.

Heseblesende krigsspill

Operation Wolf er altså et sideskrollende skytespill der du styrer et sikte på skjermen, og må plaffe ned horder av fiendesoldater mens du prøver å unngå å kverke gisler og andre sivilister som har forvillet seg inn i kamphandlingene. Spillet tok lyspistol-konseptet til nye høyder, og la mye av grunnlaget for «rail shooter»-sjangeren.

I årets første episode av podcasten cd SPILL har Sigve og Erik André børstet støv av PC-versjonen, som ble lansert av Taitos amerikanske gren i 1989. Denne versjonen har naturlig nok ikke støtte for lyspistol eller lignende, men ellers er spillmekanismene intakte. Har spillet tålt tidens tann? Svaret får du her:

Bildene i artikkelen er fra Mobygames.

En kommentar om “Operation Wolf lot oss leke krig på åttitallet”

  1. Kan forresten bekrefte at jeg og Håkon har spilt spillet samme sted. :-) Både Operation Wolf og Operation Thunderbolt står der. Det er Operation Thunderbolt som har to våpen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.