GOG vil fokusere mer på klassiske spill

Nettbutikken har lagt frem planer for 2022.

Da GOG ble etablert var det under navnet Good Old Games, og fokuset var ene og alene på eldre spill. Senere skiftet de strategi og navn, og i dag er ikke GOG en forkortelse for noe som helst (selv om mange fortsetter å kalle dem Good Old Games).

Det har variert litt hvor mye fokus de har hatt på eldre spill i de senere årene. I 2021 relanserte de ganske mange gamle spill, men ga få av dem særlig mye oppmerksomhet. Mange har til og med blitt sluppet uten manual, noe som hadde vært utenkelig da nettbutikken fortsatt het Good Old Games.

Mer gammelt i vente

I en nyhetspost forteller GOG at de vil satse mer på klassikere i det kommende året. De forteller at de vil øke aktiviteten over hele fjøla; de vil lansere enda flere gamle spill (inkludert noen «overraskelser»), legge ved mer tilbehør som manualer og slikt, og legge ut flere artikler og intervjuer relatert til klassikerne.

Noe av dette skjer i samarbeid med The Video Game History Foundation, som har et stort arkiv med materiale som GOG har begynt å gjøre bruk av. De har for eksempel nylig lagt til ekstramateriale for Tomb Raider-trilogien, Nox, Total Annihilation og Thief: The Dark Project.

Vi får håpe det økte fokuset på klassikere også betyr at de maser litt mer på de større utgiverne; flesteparten av fjorårets retroutgivelser kom fra mindre aktører som har spesialisert seg på å skaffe seg rettighetene til eldre spill, men GOG peker samtidig på relanseringene av Blood Omen: Legacy of Kain og Star Trek: Armada I & II som eksempler på hva vi kan se frem til.

5 kommentarer om “GOG vil fokusere mer på klassiske spill”

 1. Jeg har forstått det slik at CD Project sliter økonomisk med GOG-delen av konsernet, håper det hjelper å komme litt mer tilbake til det de startet med. Launcheren har vel heller ikke vært noen braksuksess.

  Svar
 2. Ser ut som det de satser på nå er japanske «pornospill», men det selger kanskje, hva vet jeg. Som GOG-entusiast, er jeg skuffet over retningen de har tatt i det siste. De burde satse på gamle spill, indieklassikere, og gjerne storspill som vil være DRM-frie. Det er for mye ræl der nå. En gang i tiden hadde jeg «nesten» alle spillene som GOG hadde. Det var litt som å samle på frimerker, men nå er det så mye dårlig der at jeg ikke hadde tatt imot de spillene gratis engang.

  Svar
  • Syntes også det er litt rart at de kjører så hardt på den typen spill. Altså for all del, syntes ikke det er negativt at slike spill selges på GOG, men det er noe med «blandingsforholdet». Virker jo som den sjangeren står for en tredjedel av nylanseringene der.

   Svar
 3. GOG er mye bedre enn Steam, siden du kan fysisk laste ned spill istedet for online låning som er det Steam går litt ut på. Men ser frem til nyheter!

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.