Elden Ring får blandet mottakelse på PC

Det kan kanskje være lurt å vente på flere oppdateringer?

Elden Ring ser ut til å ha blitt svært godt mottatt av spillpressen, men PC-spillerne er ikke like fornøyd. Faktisk er hele 40% av brukeranmeldelsene på Steam negative, og melder om lav ytelse og tekniske problemer nærmest uavhengig av maskinvare.

Nå skal det selvsagt påpekes at Steam-brukere vanligvis er raskere på avtrekkeren når de vil klage enn når de syntes noe er helt greit, så det er nok ikke slik at 40% av spillkjøperne har en dårlig opplevelse av spillet. Skjønt det skal også påpekes at mange av de positive anmeldelsene også trekker frem ytelse som et minus.

Har lanseringsoppdateringen gjort spillet verre?

Interessant nok kan det se ut som mange av disse problemene er innført av lanseringsoppdateringen. YouTube-anmelderen ACG var en av dem som ga spillet svært positiv kritikk, men har nå publisert en video der han viser store forskjeller på ytelsen mellom versjonen han testet og siste versjon (1.021). Han har testet spillet på tre ulike oppsett, med samme resultat.

Anerkjente Digital Foundry sier følgende: «Som det er har PC-versjonen med den siste 1.02-oppdateringen en rekke problemer, som vil påvirke alle maskinvarekonfigurasjoner med alle grafikkinnstillinger.»

Det kan nok med andre ord være lurt å vente litt hvis du planlegger å spille Elden Ring på PC. Som nevnt har spillet fått ekstremt god kritikk av anmelderne, så problemene ser ikke ut til å være av en slik karakter at det bør ta måneder og år å fikse dem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.