Over 20 SSI-klassikere har blitt lansert på Steam

Rollespillene fra Gold Box-serien, Eye of the Beholder-spillene og mye mer.

For en liten stund siden kunngjorde retrospillutgiveren SNEG at de ville bringe over 20 klassiske rollespill (og ett strategispill) fra SSI til Steam. Nå er alle spillene sluppet på tjenesten. De har blitt lansert i forskjellige pakker av ulike størrelser, der de individuelle spillene er lagt inn som nedlastbart innhold. Man betaler kun for hele samlingene, ikke de individuelle spillene.

Et godt, gammelt spill.
Eye of the Beholder.

Utgivelsene inkluderer Westwood Studios klassiske førstepersonsrollespill Eye of the Beholder I og II, samt SSIs egne Gold Box-spill – en serie med (stort sett) Dungeons & Dragons-baserte rollespill som fortsatt nyter stor anerkjennelse selv om de er svært gamle. Andre utgivelser inkluderer Dark Sun og det nyskapende strategispillet Stronghold.

Her er spillene:

Mange obligatoriske spill

Dark Sun (2?)
Dark Sun (2?)

Det er ingen overdrivelse å si at denne listen inkluderer noen av tidenes beste rollespill. Bloggeren CRPG Addict, som i mange år har jobbet seg gjennom rollespillenes historie, har en liste over de 21 spillene som har scoret best i hans testsystem, og denne inkluderer hele fem spill fra samlingen.

Pool of Radiance har den tredje høyeste poengsummen av alle spillene CRPG Addict har testet, og det er kun Ultima V og Ultima VI som har høyere poengsum. Dark Sun følger på fjerdeplass og Curse of the Azure Bonds er på syvende. Champions of Krynn og Death Knights of Krynn ligger litt lenger ned på listen.

Spillene bruker DOSBox for å kjøre på moderne maskinvare, men det er litt ekstramateriale med i samlingene. Collection Two har for eksempel et verktøy som gjør det lettere å overføre lagrefilene fra ett spill til et annet (som i Quest for Glory-serien eller Mass Effect). Ellers inkluderes kartleggingsverktøy og enkel tilgang på journalen som opprinnelig kom i papirform i boksen.

Alle disse spillene har tidligere vært eksklusivt tilgjengelige på GOG, der de ble utgitt som en del av et initiativ der GOG selv skaffet rettighetene til klassiske spill for å gi dem ut. Jeg vet ikke hvor vellykket det var, i og med at de nå har overført disse rettighetene til SNEG – som altså ble startet av flere GOG-veteraner.

SNEG har tidligere sluppet SSI-spillene Fantasy General og Pacific General på Steam.

En kommentar om “Over 20 SSI-klassikere har blitt lansert på Steam”

  1. Alle disse har jeg allerede kjøpt på GOG, i tillegg til å eie flere av originalene. Så jeg kommer nok ikke til å kjøpe dem igjen på Steam. Men det er kjempebra at disse spillene blir enda lettere tilgjengelig. Må innrømme at jeg enda har til gode å spille flere av disse. Jeg liker jo sjangeren godt, muligens på tide å ta en titt på dem igjen snart.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.