Dette «boksespillet» har tatt av på Steam

Patrick’s Parabox tar Sokoban-konseptet til et nytt nivå.

Du har sikkert spilt noen Sokoban-aktig spill i løpet av årene, i alle fall om du er i nærheten av like gammel som meg. Men selv om du kanskje også har blitt litt lei av konseptet, bør du nok vurdere å teste Patrick’s Parabox, som nylig ble lansert på Steam (og ja, det har en demo, så du trenger ikke betale for å teste det).

Hva skjer her, da?
Hva skjer her, da?

Her er nemlig ikke boksene du flytter rundt på spillbrettet bare svære kasser uten noe i. Ofte inneholder de nemlig sine egne brett, som som kan inneholde bokser med nye brett, og så videre. Noen kan til og med inneholde spillbrettet de ligger i. Det er litt vrient å prøve å forklare, så du får heller se traileren nederst.

Ikke noe hastverksprodukt

Spillet har vært under utvikling svært lenge, vant IGFs designpris allerede i 2020. Det har 350 individuelle brett som alle skal by på unike utfordringer – utvikler Patrick Traynor sier at hvert brett har en ny idé, og at det ikke er noe «fyllmasse» i spillet.

Å si at spillet har «tatt av» er kanskje å overdrive litt (tilgi meg), men til å være et uavhengig utviklet hjernetrimspill som handler om å dytte bokser har det åpenbart gjort det svært godt på Steam. Av 245 brukeranmeldelser så langt er … vel, alle 245 positive. Noe tilsvarende kan jeg faktisk ikke huske å ha sett før, det bruker alltid å være noen negative røster.

Her er uansett traileren:

En kommentar om “Dette «boksespillet» har tatt av på Steam”

  1. Fikk «bestest bests»-stempel av RPS også, så dette gleder jeg meg til! Weird West ute også, som virker interessant. Bra slutt på måneden, med NORCO og Syberia 4 i tillegg!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.