Test spillet som inspirerte Portal 2

Studentspillet Tag: The Power of Paint kan lastes ned gratis fra Steam.

Du vet kanskje at storsuksessen Portal var basert på et spill laget av en gjeng studenter. Spillet het Narbacular Drop, og ble utviklet av et team ved DigiPen Institute of Technology. Da spillutvikleren Valve fikk se spillet og portalmekanismen det brukte, ansatte de like godt hele gjengen. Resultatet var altså Portal.

Oppfølgeren, Portal 2, hadde en tilsvarende historie. Her var det studentspillet Tag: The Power of Paint som fikk Valve i fyr og flamme, og teamet bak spillet ble ansatt av Valve for videreutvikling av konseptet. Det dannet grunnlaget for den viktigste nye mekanismen i Portal 2.

Grafikken er litt mer fancy i Portal 2.
Grafikken er litt mer fancy i Portal 2.

Gratis på Steam

Nå har DigiPen Institute of Technology lagt ut Tag: The Power of Paint på Steam. Spillet er gratis. Som sin GlaDOS-infiserte «oppfølger» er det en førstepersons hjernetrimmer, og poenget er å spraye ulike typer maling på omgivelsene dine for å gi overflatene nye egenskaper, og dermed hjelpe deg i mål. Tag: The Power of Paint kom opprinnelig i 2008.

Hvis spillet gir mersmak, kan jeg jo ta med at DigiPen i årenes løp har gitt ut en bråte nye og gamle studentspill på Steam, og alle er gratis. Det er mye spennende i sortimentet, og siden dette generelt er kortere spill, er det ikke snakk om noen enorm tidsinvestering om det er noe her som frister.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.