Pusle sammen byer i Tile Cities

Den ukrainske skaperen av Ostriv har laget et lite bypuslespill under krigen.

«Early access»-spillet Ostriv er et svært lovende bybyggerspill, i omtrent samme gate som den moderne indie-klassikeren Banished. I Ostriv bygger du ukrainske syttenhundretallslandsbyer, samtidig som du gjør ditt beste for at innbyggerne skal overleve og trives i en verden der ingenting kommer gratis. Jeg har bare noen timer med spillet selv, men elsker detaljene og stemningen.

Ostriv. Jeg elsker hvordan de bygger husene planke for planke.
Ostriv. Jeg elsker hvordan de bygger husene planke for planke.

Spillutvikling under krigen

Skaperen av Ostriv bor i Kharkiv, en av byene som har blitt hardt rammet av den russiske invasjonen som startet i februar. Han har ikke lenger tilgang på hovedmaskinen sin, og har derfor ikke hatt anledning til å videreutvikle Ostriv. Men siden han trengte noe å jobbe med startet han arbeidet med et sideprosjekt som heter Tile Cities, og nå er spillet ferdigutviklet.

Tile Cities er også et bybyggerspill, men det er en langt mer puslespillaktig utgivelse enn simulatoren Ostriv. Her får du utdelt mer eller mindre tilfeldige kvartaler, som du må sette sammen slik at innbyggerne i den voksende byen din får behovene sine dekket. Og så skal det jo helst se litt pent ut, også.

Spillet har fått en god mottakelse av brukerne, og du finner det på Steam. Her er en liten trailer:

Konseptet minner forøvrig om Dorfromantik, en annen puslespillbybygger. Dorfromantik ble nylig sluppet ut av «early access,» og jeg er fortsatt litt sur på meg selv for at jeg ikke rakk å kjøpe det mens det hadde lanseringsrabatt. Jaja, det kommer vel et sommersalg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.