Gjengen bak Machinarium arbeider med et nytt spill

I Phonopolis må du hindre en autoritær leder i å ta makten for alltid.

Autoritære ledere bringer stort sett bare dritt med seg, noe vi har fått flere eksempler på i det siste. Tsjekkiske Amanita Designs nyeste prosjekt er derfor ganske tidsriktig; i dette eventyrspillet holder en maktsyk leder på å ta makten i byen Phonopolis for godt, men heldigvis har en ung mann ved navn Felix ved en tilfeldighet fått sjansen til å hindre katastrofen.

Dyster tematikk, søt grafikk.
Dyster tematikk, søt grafikk.

Phonopolis er et historiedrevet eventyrspill satt til en håndskapt 3D-verden full av gåter som må løses. Spillet bruker en grafikkstil inspirert av gamle tegnefilmer, med flotte animasjoner i «stop-motion»-stil. I tillegg har det musikk laget av Tomáš Dvořák, som har satt sitt preg på tidligere utgivelser som Samorost 3 og Machinarium.

Amanita Design er en utvikler jeg har sansen for. De har en egen stil som preger spillene deres, men er samtidig flinke til å variere både med tanke på presentasjon og spillmekanismer. Spillene deres har også en tendens til å være svært gode, selv om jeg skal innrømme at ikke alle appellerer til meg i like stor grad.

Phonopolis har ikke fått noen slippdato enda. Enn så lenge er det kun annonsert for Steam. Her er en liten teaser:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.