Legg verdensrommet for dine føtter i Star Fleet II

MS-DOS-spillet fra 1989 får gigantoppdatering og relansering.

Star Fleet II: Krellan Commander er et strategispill av den enorme og kompliserte sorten. Du får full kontroll over et slagskip, samt fire eskorteskip, og får ikke bare detaljkontroll over skipenes ulike systemer, men kan også sende invasjonsstyrker til planeter og lede kamphandlingene selv.

Dette er grensesnittet sitt, det.
Dette er grensesnittet sitt, det.

Kom opprinnelig i 1989

Opprinnelig kom Star Fleet II i 1989, og fikk ikke den testingen og finpussen et så massivt spill burde ha fått før lansering. Resultatet var en utgivelse full av feil, og utviklerne lanserte flere oppdaterte versjoner i ettertid (der den siste var 1.5B fra 1991).

Nå, over 30 år senere, kommer versjon 2.0, på både Steam og GOG. I tillegg til at utviklerne har knust enda en haug av feil, har de lagt inn en rekke funksjoner for å gjøre det kompliserte spillet vennligere og mer fleksibelt. I tillegg har de utvidet spillernes muligheter på en rekke områder, og gjort den kunstige intelligensen smartere.

De understreker at spillet fortsatt bygger på mildt sagt eldgammel kode, og at det ikke har støtte for mus, så man skal ikke forvente en moderne spillopplevelse. Men Star Fleet II regnes som en kultklassiker, og morsomt nok representerer det en type absurd kompliserte strategi-/simulatorspill som har fått et ganske stort oppsving i populariteten i senere år.

Jeg har forresten skrevet et tilbakeblikk på det første Star Fleet-spillet her på Spillhistorie.no (det var faktisk det første tilbakeblikket jeg publiserte på nettstedet). Det er langt enklere enn sin oppfølger, men jeg hadde det moro med spillet da jeg spilte det.

Denne relanseringen må forøvrig gjøre Star Fleet-seriene til en av de som har levd lengst i spillindustriens historie; utviklingen av den første versjonen startet så tidlig som i 1976.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.