Summer Games skal slippes på Steam

Fire ulike versjoner av spillet samles i én pakke. Men!

Sportsspillet Summer Games ble opprinnelig lansert for Commodore 64 i 1984, og leverte åtte ulike idrettsdisipliner i én OL-inspirert pakke. Spillet ble ikonisk, spesielt på Commodore 64, og ble til og med brukt som et forsøk på å bygge bro mellom stormaktene under den kalde krigen.

Commodore 64 er utelatt … igjen

Nå (eller strengt tatt den 19. august) kommer Summer Games til Steam, via britiske Pixel Games. Spillerne får fire versjoner av spillet i samme pakke, men ufattelig nok inkluderes ikke den originale Commodore 64-versjonen. I stedet får vi spillet til ZX Spectrum, Amstrad CPC, Atari 2600 og Sega Master System.

Dette er nok Amstrad CPC-versjonen.
Dette er nok Amstrad CPC-versjonen, som grafisk i alle fall er det nærmeste vi kommer Commodore 64-utgaven.

Dette er for all del langt bedre enn om utgiveren kun skulle ha gitt oss den fargeløse ZX Spectrum-versjonen, men jeg tipper at nærmere nitti prosent av de som faktisk er interessert i å få fatt i Summer Games igjen i 2022 ønsker å få tilgang på den originale og utvilsomt mest populære versjonen av spillet.

Situasjonen er garantert ikke så enkel som at de har «glemt» den utgaven, i stedet handler det nok om rettigheter og andre parter som måtte involveres om Commodore 64-versjonen skulle bli med. Men her må noen rett og slett skjerpe seg, for det begynner å bli temmelig irriterende å se hvordan både Pixel Games og andre retroutgivere konsekvent utelukker de beste versjonene fordi de kom til Commodore 64 eller Commodore Amiga.

Uansett loves vi støtte for lagring og lasting underveis, full støtte for moderne kontrollere og en rekke innstillingsmuligheter for hvordan grafikken vises.

Pixel Games skal forøvrig ha skryt for at de fortsetter å bringe en haug av mer eller mindre obskure retro til Steam, og hvis du brukte en mikrodatamaskin på åttitallet er sjansene store for at du vil nikke gjenkjennende til flere spill i listene over nye og kommende lanseringer fra den kanten. Selv om du sikkert spilte de aktuelle spillene på Commodore 64 i stedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.