Arkadeslåssing i The Rumble Fish 1 og 2

Disse japanske slåssespillene blir for første gang tilgjengelige i vesten.

The Rumble Fish og The Rumble Fish 2 er to 2D-slåssespill i klassisk stil, som ble lansert i arkadehallene årene etter tusenårsskiftet. Dette var etter arkadespillenes gullalder, så de kom kun ut i Japan. Eneren kom til PlayStation 2 også – igjen kun i Japan – mens toeren forble arkade-eksklusiv. Begge er nok temmelig ukjente i vår del av verden.

The Rumble Fish 2.
The Rumble Fish 2.

Men nå vil utgiver 3goo Co. overføre spillene til dagens plattformer. De har ikke sagt nøyaktig hvilke systemer spillene kommer til, men The Rumble Fish 2 har allerede fått seg en Steam-side, så da kan vi vel anta at PC er et av dem. Lanseringen skal etter planen finne sted i løpet av årets fjerde kvartal.

Oppdatering: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X / S, Xbox One og PC.

Jeg har fint lite kjennskap til selve spillene, men ifølge Takashi Nishiyama, som er president hos det originale utviklerstudioet Dimps, var de ambisiøse prosjekter på tross av at grafikkteknologien var «retro» allerede da de kom. Han håper relanseringen kan gi serien nytt liv. Her er en historietrailer med ganske artig musikk:

Jeg tror ikke disse spillene har noe å gjøre med filmen som har nesten samme navn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.