– Live in your world, play in ours

Sesongens første Spæll-podcast tar for seg et stort og spennende tema: Sony PlayStation.

Sommerferien er endelig(?) over, og Håkon og Adrian fra Spæll er tilbake med en ny podcastsesong. For å sparke moroa igang har de i dagens program tatt for seg et temmelig gigantisk tema, nemlig Sonys originale PlayStation-konsoll.

En klassisk konsoll

Sony PlayStation debuterte i Japan i 1994, og takket være smart markedsføring, heftig teknologi og et imponerende spillutvalg ble den en voldsom suksess både i Japan og vesten. PlayStation slo knockout på konkurrentene fra Sega, Nintendo og Atari, og endte opp som den store sjefen i konsollmarkedet helt til oppfølgeren tok over etter tusenårsskiftet.

Sammen med Trond «Sinfour» Borgersen og Terje «Universe» Høiback snakker gutta i Spæll om selve konsollen og noe av det mye ekstrautstyret som kom til den. De diskuterer selvsagt også sine egne minner samt ulike PlayStation-spill som de ønsker å trekke frem.

Her kan du høre episoden:

Hvilke PlayStation-spill føler du fortjener å huskes ekstra godt?

Motivet i toppbildet er lånt av The Vanamo Online Game Museum.

En kommentar om “– Live in your world, play in ours”

  1. Playstation er det verste som noensinne har skjedd spillindustrien. Altfor mange fantastiske utviklere tok kvelden på slutten av 90-tallet, og mye var pga denne boksen. Da oppfølgeren kom ble det enda verre, og det var noen mørke år på begynnelsen av 2000-tallet, selv om det heldigvis kom noen fantastiske unntak. Takk og pris for indierevolusjonen og digital distribusjon som fikk oss ut av sumpa.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.