Har du lyst til å hjelpe Spillhistorie.no?

Vi trenger deg!

Hvis du har fulgt med på Spillhistorie.no i en stund, vet du at vi publiserer langt mindre innhold nå enn vi gjorde for få år siden. Det er i stor grad min skyld. Jeg har alltid vært ansvarlig for en stor andel av artiklene på nettstedet, og det siste halvannet året har jeg hatt mye mindre tid og overskudd enn før.

Dette betyr ikke bare at det blir mindre innhold, men også at det jeg får laget blir mindre spennende Det er vanskelig å starte med research-krevende artikler eller finne på nye artikkelideer om spenstige temaer når jeg ikke har håp om å få bukt med den ordinære «todo-lista» engang. Dermed påvirkes også motivasjonen, og vi havner i en ond sirkel.

Men Spillhistorie.no halter videre, selv om både innholdsmengden og lesertallene er lavere enn før. Så er jo spørsmålet, da: Skal vi prøve på noe mer enn å bare halte? I så fall trenger vi hjelp av de av dere som liker nettstedet og har lyst til å se det få en ny vår (eller i det minste ikke visne helt bort).

Har du en skribent i magen?

Vi trenger rett og slett flere artikler, og dermed også flere folk som kan skrive dem. Både små artikler og større artikler – alt fra korte og nyhetspregede saker om spennende ting som rører seg i spillverdenen (og da gjerne indie-/nisje-/retrorelatert, men ikke nødvendigvis) til features, tilbakeblikk og anmeldelser.

Spillhistorie.no har ikke noen inntekter, og det eneste jeg eventuelt kan tilby er «gratis» spillkoder for anmeldelser og sniktitter (som innebærer ganske mye arbeid, derfor «gratis» i anførselstegn). Men hvis du produserer relevant innhold på andre kanaler, må du gjerne promotere det her, slik jeg for eksempel gjør med podcastene til Retrotimen, Spæll og cd SPILL.

For min del vil jeg hjelpe med korrektur og tilbakemeldinger, som kanskje kan hjelpe deg å bli en bedre eller tryggere skribent om det er noe du ønsker å satse på. Men det er viktig at du allerede har en viss kontroll på skrivingen, for hvis jeg må bruke veldig lang tid på korrekturen går jo vinningen opp i spinningen for nettstedets del.

Om du har mulighet og lyst til å bidra, ta kontakt med meg på joachim@spillhistorie.no (best), send meg en PM på Twitter eller send Spillhistorie.no en melding på Facebook. Så tar vi det derfra. Du trenger ikke ha noen konkrete artikkelplaner, og må dessuten gjerne ta kontakt hvis du har lyst til å ta for deg temaer vi vanligvis ikke dekker.

Ah, og bare fordi jeg er en gammel gubbe som har spilt spill siden nittenpilogbue, trenger ikke du å være det. Det er bare positivt med andre perspektiver.

Til sist har jeg en bønn til resten av dere. Hvis vi lager ett eller annet dere setter pris på å lese, så del det på Twitter, Facebook eller andre steder hvor det er aktuelt. Del gjerne eldre saker, også, hvis du liker dem. Det hjelper veldig mye.

2 kommentarer om “Har du lyst til å hjelpe Spillhistorie.no?”

 1. Så dere ikke skal føle at det ikke blir respons; spillhistorie har gitt meg utallige timer med leseglede. Dere har også gjort en uvurderlig jobb med å dokumentere og ta vare på norsk spillhistorie. Og selv om det er flere som skriver her, er det ikke vanskelig å se at noen har en fantastisk skrivekapasitet- til nå. Jeg skulle gjerne ha bidratt, men jeg har nesten ikke tid til å spille engang.. Jeg håper også på en ny vår i samme spor som det som er publisert til nå!

  Svar
  • Takk for det!

   Det skal sies at vi har fått en del respons på e-post og slikt, så jeg er betydelig mer optimistisk nå enn jeg var før jeg skrev denne artikkelen. :)

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.