Paradox vil gi ut indie-spill

Har startet en ny utgiveravdeling, Paradox Arc.

Svenske Paradox Interactive har hatt noen litt traurige år som spillutgiver. Ikke bare har storprosjektet Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 gått på den ene skandalesmellen etter den andre, men selskapet har også gitt ut ekstremt få spill. Deres forrige fulle utgivelse var den postpokalyptiske bybyggeren Surviving the Aftermath, som også var det eneste spillet de ga ut i hele fjor.

Across the Obelisk.
Across the Obelisk.

Nå ser det ut som de vil se til verdens indie-utviklere for å få fart på sakene. De har startet en egen avdeling som heter Paradox Arc, og denne skal fokusere på å gi ut indie-spill. De har også en ganske spesifikk type spill i tankene, nemlig den typen spill som gjerne kan spilles om og om igjen i evigheter takket være rike systemer, datagenererte elementer og stor dybde.

Across the Obelisk

Det første spillet de har tatt inn under paraplyen sin er Across the Obelisk, et samarbeidsfokusert «roguelike»-rollespill med samlekort og kortspillbasert kamp. Spillet har vært i «early access» en god stund, og allerede blitt en suksess, men fikk i går en full lansering. Med Paradox bak utgiverroret kan vi nok forvente at det vil fortsette å oppdateres i flere år til.

nettstedet sitt lokker Paradox Arc med to ikke-annonserte spill, skjønt om det er snakk om nye utgivelser eller andre spill som allerede har oppnådd suksess er ikke kjent. Ellers får vi jo håpe denne satsningen går litt bedre enn den gangen da Paradox startet underavdelingen Mezmer Games, og ga ut, eh, «klassikere» som Stalin vs. Martians.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.