Mount & Blade II galopperer ut av «early access»

Kommer til både PC og konsoll, og her er en ny trailer.

Tilbake i januar skrev jeg en artikkel om spill jeg gledet meg til i år, og der tok jeg sjansen på å inkludere fullversjonen av Mount & Blade II: Bannerlord, på tross av at vi ikke hadde fått noe slipptidspunkt for spillet. For én gangs skyld var jeg ikke overoptimistisk, for TaleWorlds har nå kunngjort at spillet får full lansering den 25. oktober.

I tillegg til PC slippes spillet da på Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox One X og Xbox One S.

Det ser ut som vi får store slag i oppfølgeren også.
Mount & Blade II: Bannerlord.

TaleWorlds understreker at lanseringen ikke betyr at utviklingen av spillet vil stanse helt opp. De er nok ganske klare for en ferie – Bannerlord har vært under utvikling i cirka ti år nå – men de lover oppdateringer i månedene som kommer.

For å repetere litt…

Mount & Blade II: Bannerlord er en sjangerblanding satt til en fiktiv middelalderverden. Her får du stor frihet til å gjøre hva du vil, enten det er å prøve å skaffe deg makt og land, tjene deg rik som handelsreisende, røve til deg andres rikdom som banditt eller kanskje bare leve som gladiator.

Alt dette foregår i en dynamisk verden der andre fraksjoner og personer kjemper seg imellom, noe som ikke bare påvirker det politiske bildet men også ting som økonomien i spillverdenen Calradia.

Spillet skilter med et avansert kampsystem, slik som forgjengeren, der du blant annet kan slåss fra hesteryggen. Du kan også lede hærer i store slag, som også kan involvere angrep på borger og festninger (eller forsvar av disse). Samtidig skal spillet ha et avansert diplomatisystem, så maktkamp ikke løses ved hjelp av sverd og bue.

Siden tidliglanseringen har Bannerlord fått over 150 000 brukeranmeldelser på Steam, der 87% er positive. Det lover jo godt for fullversjonen. Her er den nevnte traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.