Redd verden i kultklassikeren EarthBound

Podcasten Spæll tar en grundig titt på det legendariske SNES-spillet EarthBound.

EarthBound ble ikke lansert her i Europa da det opprinnelig kom for SNES på nittitallet, men i Japan, der det ble utgitt under navnet Mother 2: Gīgu no Gyakushū, ble det en stor suksess. Den amerikanske utgaven solgte ikke like bra, men spillet ble raskt kjent som en godbit, og har i årenes løp fått rykte på seg for å være en av de store kultklassikerne for Super Nintendo.

Moderne verden

Spillet er et rollespill som dropper de tradisjonelle fantasy-miljøene til fordel for en moderne verden under angrep fra verdensrommet, og det gjør også mange andre ting som skiller det fra JRPG-spill flest (for eksempel har det ikke noe verdenskart man løper rundt i, eller tilfeldige kampsituasjoner).

I ukens episode av podcasten Spæll har Adrian og Håkon fått med seg Jon Cato Lorentzen fra LOLBua for å ta et skikkelig EarthBound-dypdykk. Hva er det som gjør dette spillet til en klassiker, og har det holdt seg? Svarene får du her:

Motivet i toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.