Kan du hjelpe frosken over veien?

I ukens episode av cd SPILL skal vi langt tilbake i spillenes historie.

Frogger er fortsatt en av de mest kjente klassikerne fra arkadehallenes tidlige gullalder. Konseptet er omtrent så enkelt som det kan få blitt: Du spiller en frosk, som må krysse en motorvei og ei elv for å komme hjem til redet ditt.

Frogger på PC.
Frogger på PC.

Dermed gjelder det å unngå å bli flat på veien, eller drukne i elva – frosker er jo generelt flinke til å svømme, men akkurat denne elva har sterk og svært forvirrende vannføring, så her gjelder det å holde seg tørr. Om du kan plukke med deg froskedama som av og til dukker opp, vanker det bonus.

Stor suksess

Med sin fargerike grafikk og artige tematikk tok Frogger verden med storm da det kom tidlig på åttitallet, og havnet selvsagt derfor også på så godt som alt av hjemmeplattformer – både i offisielle og ikke like offisielle utgaver.

I ukens episode av cd SPILL har Sigve og Erik André fått med seg han fyren som driver Spillhistorie.no for å snakke om PC-versjonen av Frogger, men tar også for seg en klone eller to, og litt Commodore 64-snakk blir det også. Her kan du høre den:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.