Akka Arrh var for komplisert i 1982

Atari-spillet kom aldri lenger enn til prototypestadiet – men nå har Jeff Minter tatt grep.

Atari er inne i en god periode for tiden, med massevis av stilige nyversjoner av gamle klassikere og det som mange mener er den nye gullstandarden for samlepakker (Atari 50). Nå har de kunngjort at et glemt spill fra 1982 får nyversjon, laget av ingen ringere enn spillindustriens mest legendariske hippie, Jeff Minter.

Det er et Jeff Minter-spill, ja.
Det er et Jeff Minter-spill, ja.

Spillet heter Akka Arrh, og ble opprinnelig kansellert etter at testing blant publikum ledet Atari til den konklusjonen at det var for vanskelig og komplisert. Det finnes dermed noen Akka Arrh-maskiner der ute, men spillet ble aldri lansert «på ordentlig.»

Nye Akka Arrh kommer til PC, PS5/PS4, Xbox Series X/S, Nintendo Switch ooog Atari VCS tidlig i 2023. Det har en Steam-side allerede. Denne Steam-siden forteller at vi kan se frem til ren arkadeaction med psykedelisk presentasjon, der du må plaffe ned horder av fiender gjennom femti unike brett.

Jeff Minter-spillene er kjent for å være en eksplosjon for øyeeplene våre, noe som ikke alltid er like positivt (spesielt ikke om du lider av migrene eller epilepsi), så heldigvis kommer Akka Arrrh med muligheten til å tone ned de mest blinkende effektene slik at det går an å spille uten å måtte være sengeliggende i et par dager etterpå.

Her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.