Epic legger ned gamle Unreal-spill

Og fjerner dem fra salg flere steder.

Jeg vet ikke hvor mye det kan koste å holde liv i et spill som originale Unreal Tournament, men det er åpenbart litt for mye for megarike Epic, for nå har de lagt ned serverne til det og en rekke andre spill i Unreal-serien, samt flere andre utgivelser (med Rock Band 1-3 som de kanskje mest kjente).

Unreal 2 har ingen flerspillermuligheter, men er likevel fjernet fra Steam.
Unreal 2 har ingen flerspillermuligheter, men er likevel fjernet fra Steam.

Fjerner også enspillerspill

Det som er ekstra irriterende er at de også har fjernet dem fra salg på for eksempel Steam, selv om flere av dem strengt tatt har LAN-støtte og andre tilkoblingsmuligheter. Utrolig nok har de også fjernet Unreal Gold og Unreal II fra salg på Steam – førstnevnte er primært et enspillerspill, mens sistnevnte kun kan spilles alene.

Enn så lenge er disse spillene fortsatt tilgjengelig hos GOG. Der har det kommet en melding om at serverne stenges på spillenes sider, noe som kan indikere at GOG vil fortsette å selge dem.

Erstatningen ser ellers ut til å være noe som heter Unreal Tournament 3 X. Dette skal være et gratisspill som kommer til Steam, Epic Games Store og GOG, og tillater flerspiller mellom disse plattformene. Det skal ikke være noen mikrotransaksjoner eller andre tvilsomheter med i bildet.

Epic beskriver spillet som «den prisbelønte førstepersonsskyteren du elsker … fullstendig gratis». De lover alle de klassiske spilltypene, og en full enspillerkampanje i tillegg. Det ser ærlig talt ikke dumt ut, sånn om man ignorerer fjerningen av de andre spillene fra markedet.

2 kommentarer om “Epic legger ned gamle Unreal-spill”

  1. Dette er dårlige nyheter. Unreal Tournament, UT99, har jeg spilt veldig mye helt siden GOTY-versjonen (Game Of The Year) kom ut rundt årtusenskiftet. Det er laget ufattelig mengder med forskjellige kart, mods og moduser til dette spillet gjennom årene.

    Husker at dette var det første spillet jeg prøvde som automatisk lastet ned kart og alt av modifikasjoner/ressurser som var i bruk i den aktuelle spillsesjonen fra serveren man koplet til. Genialt. Sikkert ikke 100% trygt, men ufattelig digg å bare søke/ velge i server browser, se alle manglende filer bli lagt inn, og spille nesten umiddelbart uten å tenke på å installere noe manuelt.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.