DOS-versjonen av Turrican II har blitt gjenskapt på Amiga

Har 256-fargers AGA-grafikk og mye mer.

Actionspillet Turrican II: The Final Fight regnes ofte som en av de store Amiga-klassikerne, og dermed høres det kanskje litt rart ut at noen ville finne på å gjenskape PC-versjonen av samme spill for Amiga. Men Turrican II kom opprinnelig ut på PC hele fire år etter at Amiga-versjonen ble sluppet, og var dermed litt annerledes. Blant annet brukte PC-versjonen 256-fargers VGA-grafikk.

Det ser ganske pent ut.
Det ser ganske pent ut.

Turrican II AGA er en uoffisiell versjon av spillet som har blitt kodet helt fra bunnen av, og benytter seg av AGA-brikkesettet fra Amiga 1200 og Amiga 4000. Den har 256 farger, men du kan velge å bruke originalgrafikken for hovedpersonen om du ønsker det. Enkelte aspekter av Amiga-versjonen som ikke ble med på PC (slik som ekstra parallax-skrolling) har også kommet tilbake.

Ellers har utvikleren lagt inn noen forbedringer, slik som flere vanskelighetsgrader og muligheten til å flytte kameraet ned for å slippe «blinde» hopp, og spillet har også fått noen ekstra hemmeligheter. Turrican II AGA er helt gratis, og kan lastes ned fra Itch.io. Du kan spille både på klassisk Amiga-maskinvare, emulator og TheA500 Mini.

Om du heller vil spille Turrican-spillene på moderne plattformer, finnes det et par samlepakker å velge mellom (skjønt ingen av disse inneholder PC-versjonen). Vi har også skrevet litt om den første Turrican-samlepakken som ble tilgjengelig, Turrican Anthology.

En kommentar om “DOS-versjonen av Turrican II har blitt gjenskapt på Amiga”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.