Armageddon fra Turbo Tape-kassettene er ute på Steam

Har fått følge av flere andre 8-bit-spill fra tidlig på åttitallet.

Da jeg startet min utforskingsreise i en serie Commodore 64-kassetter fulle av piratspill fra det tidlige åttitallet, trodde jeg ikke at noen av disse spillene kom til å dukke opp på markedet igjen. Men det har faktisk allerede skjedd; Ocean-spillet Cavelon ble sluppet på Steam i fjor.

Armageddon på Commodore 64.
Armageddon på Commodore 64.

Nå har det fått følge av enda et spill, nemlig Armageddon. Dette er en enkel klone av Atari-klassikeren Missile Command, der den største endringen fra originalspillet er at du kan aktivere (og heldigvis også deaktivere) en fryktelig irriterende vind. Her er «konklusjonen» fra min forrige runde med spillet:

– Det er ikke så voldsomt mye å si om Armageddon. Det har noen litt kule soppskyer når byene går i lufta, men ellers er presentasjonen fryktelig enkel. Jeg syntes spillet går litt raskere enn jeg liker, men ikke så raskt at det blir direkte frustrerende. Det er artig nok, og hvis jeg hadde vært en Missile Command-fantast i 1983 ville jeg sikkert vært rimelig fornøyd med Oceans kloning av konseptet.

Er du en Missile Command-fantast i 2023, kjøper du vel heller samlepakken Atari 50, som har Missile Command inkludert. Men om du skulle ha veldig kjære barndomsminner fra spillet er altså prisen 44 kroner(!), og dette inkluderer utgaver for Commodore 64 og ZX Spectrum. Lagremuligheter, kontrollerinnstillinger og diverse visuelle innstillingsmuligheter er inkludert.

Match Day på ZX Spectrum. Commodore 64-versjonen ser ... litt bedre ut.
Match Day på ZX Spectrum. Commodore 64-versjonen ser … litt bedre ut.

Pixel Games har også relansert noen andre spill fra omtrent samme tid. Det mest interessante av disse er nok fotballspillet Match Day, som faktisk var ganske innflytelsesrikt i sin tid. Her inkluderes utgavene for ZX Spectrum, Amstrad CPC og Commodore 64, og de er så ulike hverandre at du i praksis får tre forskjellige spill.

Ellers har vi plattformspillet Moley Christmas for ZX Spectrum, som faktisk opprinnelig ble lansert som vedleggskassett for bladet Your Spectrum, og Centipede-klonen Caterpilla for ZX Spectrum og Commodore VIC-20. Er dette tidenes første lansering av et VIC-20-spill på Steam?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.