Etter 20 år med utvikling har FreeCol nådd versjon 1.0.0

Gratis klone av Sid Meier’s Colonization.

Hvis du er en fan av Sid Meier’s Colonization, men syntes den gamle DOS-versjonen begynner å bli litt tungrodd, er sjansene store for at du allerede har prøvd eller i det minste hørt om FreeCol. Dette er en åpen kildekode-gjenskapning av Colonization, som har vært under utvikling i hele 20 år.

En stor endring er at grafikken nå er isometrisk. Ikke at du får sett så mye av det i dette bildet.
En stor endring er at grafikken nå er isometrisk. Ikke at du får sett så mye av det i dette bildet.

Nå har utviklerne nådd en stor milepæl, nemlig versjon 1.0.0. Dette betyr ikke at spillet har fått enorme endringer siden sist versjon, men at spillet nå har nådd de viktigste målene og i praksis kan regnes som ferdig. De største nyhetene siden sist utgave er kraftig forbedret kunstig intelligens, bedre stabilitet og et produksjonssystem som nå skal fungere likt som i originalen.

Ellers lover de videre utvikling, med forbedringer i fremtiden. Du finner FreeCol på det offisielle nettstedet, der det naturlig nok er helt gratis.
Om du mot formodning ikke har hørt om Colonization, har vi et større tilbakeblikk på spillet. Kortversjonen er at det er Sid Meiers egne «oppfølger» til legendariske Civilization, og er et turbasert strategispill som gir deg i oppgave å bygge opp en koloni i Amerika (eller et tilfeldig generert land), og til slutt klare å løsrive deg fra kolonimakten i Europa.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.