Sega setter stopper for bokhyllest

Det blir ingen Visual Compendium-bok for Mega Drive-tilhengerne, og det er Segas skyld.

Hvis du har sansen for retrospillbøker, er sjansene store for at du har hørt om eller til og med kjøpt flere bøker fra britiske Bitmap Books, som blant annet har en Visual Compendium-serie som feirer ulike plattformer og spillene som kom til dem. Disse fokuserer på skjermbilder og fotografier, alt tatt eksklusivt for bøkene, og har et svært godt rykte.

Boka skulle ta for seg kjente og kjære MegaDrive-spill.
Boka skulle ta for seg kjente og kjære MegaDrive-spill.

Utgiveren har lenge arbeidet med en bok som skulle hylle Segas legendariske 16-bits-konsoll, Mega Drive. Men denne har blitt utsatt flere ganger, og nå er det klart at den ikke vil lanseres. Grunnen er at Sega selv har truet Bitmap Books med søksmål om de lanserer boken. Bitmap Books har prøvd å komme til enighet med Sega, men forteller at selskapet ikke ønsker å forhandle.

Forrige Sega-bok var offisiell

Bitmap Books har tidligere gitt ut en tilsvarende bok for Master System, og denne var offisielt lisensiert. Da det ble klart at Sega ikke ønsket noe tilsvarende for Mega Drive, prøvde bokutgiveren å legge vekt på at boka var uoffisiell, og den fikk navnet The unofficial MD/Gen: a visual compendium for å bli distansert fra Sega. Dette var altså ikke nok.

Intervjuer med utviklere skulle også med.
Intervjuer med utviklere skulle også med.

Sam Dyer, som er sjef hos Bitmap Books, sier han angrer på at prosjektet ikke ble droppet tidligere, men at han hadde et håp om at ting ville ordne seg siden Sega har omfavnet diverse fan-prosjekter i de senere årene, og fordi Bitmap Books la så mye vekt på at boka skulle være uoffisiell. Hvis det blir mulig å lansere den i gratis PDF-form, vil utgiveren gjøre dette.

Det er selvsagt fryktelig vanskelig å skjønne hvorfor Sega går etter det som etter alt å dømme hadde vært et kvalitetsprodukt som kun ville økt interessen for dem og deres klassiske spill, men store selskaper har jo en tendens til å være ganske dumme til tider. Skuffende er det, i alle fall.

Nettstedet Eurogamer tok kontakt med Sega om saken, men de nektet å gi noen kommentar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.