Bygg byer under havet

Bybyggerspillet Aquatico er ute nå, og byr på litt mer blåfarge enn resten av spillene i sjangeren.

Vi liker bybyggerspill her på Spillhistorie.no, og heldigvis for oss er dette en sjanger som har ekstremt mye aktivitet for tiden. Merkelig nok er det veldig få av de nyere spillene i sjangeren som har hentet inspirasjon fra den klassiske SimCity-serien, i stedet handler de ofte om å bygge byer i middelalderske eller fantasy-inspirerte miljøer.

Undervannsby.
Undervannsby.

Under the sea…

Aquatico er heller ikke noen klassisk SimCity-klone, men her får du i alle fall en litt uvanlig setting. Spillet lar deg nemlig bygge undervannsbyer, noe som tilsynelatende er nødvendig fordi menneskeheten har ødelagt landjorda og dermed må ned under havoverflaten for å finne flere steder som kan raseres.

Som seg hør og bør med slike spill for tiden, har Aquatico også overlevelseselementer. Farer inkluderer haier og hvaler, merkelig nok. Men temperaturen er også noe du må ha kontroll på, for det blir fort ganske kjølig i dypet. Ellers loves vi varierte miljøer og et stort teknologitre.

Aquatico ble akkurat sluppet på Steam og Epic (der det er litt billigere). Det er ikke et «early access»-spill (for en gangs skyld), men utviklerne har likevel lagt ut et veikart for videre utvikling. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.