Huleboerspillet B.C. Bill er tilbake

Dra på dame- og dinosaurjakt i dette åttitallsspillet.

B.C. Bill fra 1984 er nok verken historisk eller politisk korrekt, men jeg har vage minner om at det var et ganske artig spill. Du spiller huleboeren Bill, som er lei av å leve alene. Nå må han jakte damer, som må klubbes i hodet og tas med hjem til hula. Damer betyr etter hvert unger, og alle må ha mat, så da må han ut for å klubbe ihjel merkelige matdyr og steke dem på bålet.

B.C. Bill.
B.C. Bill.

Men Bill er ikke den eneste som er på jakt, og må dermed unngå å bli spist av dinosaurene som vandrer rundt (skummel funfact: nesten halvparten – 41% – av alle amerikanere tror at mennesker og dinosaurer har levd sammen på jorden).

B.C. Bill er nå ute på Steam. Pakken inkluderer Commodore 64-versjonen og den noe enklere ZX Spectrum-utgaven. Som vanlig med disse relanseringene, kan du lagre og laste inn igjen spillet når du vil, konfigurere kontrollene selv og velge mellom diverse måter å vise grafikken på.

Pedro.
Pedro.

Samme utgiver (Pixel Games UK) har også sluppet 1984-spillet Pedro. Igjen er det snakk om versjoner for ZX Spectrum og Commodore 64. Her spiller du en gartner som må beskytte hagen sin. Du kan bygge murer for å holde sultne vesener ute, og så frø for å erstatte planter som har blitt spist.

Hver utgivelse koster 44 kroner, noe som nok putter dem i «for spesielt interesserte»-territorium. Men om du har gode minner fra et av disse spillene, vet du nå hvor du finner dem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.