Lag kolonier på Mars i strategispillet Farlanders

Farlanders byr på turbasert kolonibygging.

Vår røde nabo i verdensrommet er etter alt å dømme et lite blivende sted, men jeg er vel ikke den eneste som likevel syntes det er på høy tid vi får etablert noen kolonier der. Heldigvis finnes det spill som lar oss gjøre dette, uten å sette ekte mennesker i fare, og et av dem heter Farlanders.

Jeg ville ikke bodd her, men jeg håper noen føler seg kallet snart.
Jeg ville ikke bodd her, men jeg håper noen føler seg kallet snart.

Dette turbaserte strategispillet ble lansert i går, og handler som forventet om å sikre at de stakkars kolonistene på Mars kan overleve. Du må sikre tilførsel av mat, vann og elektrisitet, bygge boligområder og industri, og generelt prøve å gjøre koloniene dine selvforsynt.

Spillet foregår på et rutekart der terrenget er svært viktig, men heldigvis kan du også endre det om du ønsker. Skjønt også her er plassering viktig, for hvis du tråkker feil kan du lett ende opp med terreng som var dårligere enn det du startet med.

Farlanders har fått en positiv mottakelse så langt, selv om jeg ser det klages på at litt vel mye avgjøres av tilfeldighetene. RNG-gudene er jo som kjent de vanskeligste å blidgjøre, så det er sjeldent en god idé å gi dem for mye makt. Her er uansett en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.