– Det er noe veldig rart med denne gata

Bli med cd SPILL når de prøver seg som avisbud i Paperboy.

Atari-spillet Paperboy er et av de spillene som var veldig godt kjent på åttitallet, men som ikke lenger trekkes frem så ofte når man diskuterer retrospill. Det gjør imidlertid podcasten cd SPILL noe med i årets første episode, for de har fått med seg Håkon Puntervold fra Spæll for å ta et lite dypdykk i spillet.

PC-versjonen av Paperboy. Heldigvis er det ikke bare den som diskuteres i episoden... Bilde: Mobygames.
PC-versjonen av Paperboy. Heldigvis er det ikke bare den som diskuteres i episoden… Bilde: Mobygames.

Avisbud på åttitallet

I Paperboy får du rollen som syklende avisbud i ei gate som bare blir rarere og rarere jo mer man tenker over alt det du finner der. Det er med andre ord kanskje ikke så rart at du har hastverk, og det gjelder å gjøre jobben så raskt og effektivt som mulig. Mens du sykler må du slenge avisene til de som skal ha dem, og helst unngå å knuse vinduer eller ødelegge gravstøtter(!) på veien.

Paperboy kom opprinnelig ut i arkadehallene, men det fikk overføringer til alle de populære hjemmeplattformene på åttitallet. PC-versjonen er nok ikke den beste, men heldigvis tar cd SPILL for seg et bredt spekter av konversjoner i podcasten. Den hører du her:

Toppbildet er tegnet av Anette Jøsendal. Sjekk flere tegninger hun har laget i denne fredagsquizen vår.

Skjermbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.