Liker du avanserte krigsbrettspill?

MicroProse-spillet Second Front er ute nå, og er tungt inspirert av slike.

Når jeg leser brukeranmeldelsene av Second Front, et turbasert krigsspill som MicroProse slapp i går, er det ett navn som går igjen: Advanced Squad Leader. Second Front er ikke noen ren overføring av det taktiske krigsbrettspillet, men det det virker som konsensus er at hvis du har sansen for ASL og tilsvarende spill, vil du like Second Front.

Hvis du ikke lar deg skremme av skjermbilder som dette, bør du kanskje ta en titt på Second Front.
Hvis du ikke lar deg skremme av skjermbilder som dette, bør du kanskje ta en titt på Second Front.

Second Front er altså et turbasert taktikk-/strategispill satt til den andre verdenskrigen, der du får rikelig med detaljerte mekanismer å leke deg med. Som seg hør og bør finner spillet sted på et landskap bygd opp av heksagoner, og det har blant annet bygninger som kan okkuperes og ødelegges.

Det skrytes også av en sterk kunstig intelligens, som skal være i stand til å tilpasse seg det du finner på. Men merkelig nok har det ikke flerspillermuligheter; en skulle jo tro dette var perfekt for «hotseat». Innhold ser det likevel ikke ut til å skorte på, med 48 scenarier, og du kan i tillegg lage både egne scenarier og kampanjer ved hjelp av redigeringsverktøyet.

Utvikleren lover uansett å utvide spillet med nye elementer og scenarier i fremtiden. Du kan jo ta en titt på Steam-siden. Her er en trailer:

Ellers kan du ta en titt på denne videoen, der Youtuberen Nookrium presenterer spillet:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.