Puslebobler og romskip i to nye relanseringer

En Puzzle Bobble-samlepakke og romspillet Metal Black er nå tilgjengelig på moderne plattformer.

City Connection har sluppet et par nye arkadespill på PC (Steam) og konsoll. Egentlig er det litt flere, for den ene utgivelsen er en samlepakke. Her har du den absurd lange tittelen: Puzzle Bobble 2X/BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition & Puzzle Bobble 3/BUST-A-MOVE 3 S-Tribute.

Et av Puzzle Bobble-spillene i pakken.
Et av Puzzle Bobble-spillene i pakken.

Jeg sliter litt med å få kontroll over nøyaktig hva man får i denne pakken, så jeg lar City Connection prøve å forklare det selv:

  • Arcade editions of Puzzle Bobble 2X / BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition … Home console ports of the Japanese and overseas versions of the arcade games Puzzle Bobble 2 and Puzzle Bobble 2X (1 or 2 players).
  • Arcade editions of Puzzle Bobble 3 / BUST-A-MOVE 3 … Home console ports of the Japanese and overseas versions of the arcade game Puzzle Bobble 3 (1 or 2 players).

Det er uansett snakk om fengende og fargerik actionpusling der du må skyte fargede bobler fra bunnen av spillområdet for å skape kombinasjoner i toppen. Litt som et omvendt Tetris-spill, der boblene som kombineres forsvinner fra skjermen (og tar eventuelle bobler som henger i dem med seg), og du må unngå at den fylles opp samtidig som du tar stadig større sjanser for å  maksimere poengsummen.

Metal Black S-Tribute.
Metal Black S-Tribute.

City Connections andre utgivelse er Metal Black S-Tribute. Dette er langt lettere å forholde seg til, for her får vi konsollversjonen av arkadespillet Metal Black. Dette er et sideskrollende romskytespill som har et godt rykte på seg, selv om det for oss uinnvidde ikke er så lett å se hva som gjør at det skiller seg fra de ti tusen andre spillene i sjangeren.

I begge spillene har City Connection lagt inn ekstragreier, slik som at man kan spole tilbake om man er uheldig eller bare dårlig taper, lagre og laste spillet når som helst, bruke så mange «credits» man vil og velge ulike visningsformer. Metal Black har også nettbaserte poenglister, og man kan fritt velge nivå. Puzzle Bobble-pakken har på sin side en egen «slow mode».

Du finner Puzzle Bobble-pakken på Steam for PC, eShop for Nintendo Switch, Xbox Marketplace for Xbox One og S|X og PlayStation Store for PlayStation 4 og 5. Metal Black S-Tribute ser kun ut til å være tilgjengelig på PC og Xbox, da en annen utgiver har sluppet arkadeversjonen av dette spillet på PlayStation og Switch.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.