Risky Woods og Meat Puppet har blitt relansert

Disse nittitallsspillene er begge ute på Steam. Husker du dem?

Piko Interactive er en gjenganger på de virtuelle nyhetssidene til Spillhistorie.no. Dette er en utgiver som har kjøpt opp store mengder rettigheter til gamle spill, og som tilsynelatende kaster terning for å avgjøre hva de skal relansere når. Denne uken har de sluppet to spill på Steam, Risky Woods og Meat Puppet, og disse har vel så godt som ingenting til felles.

Risky Woods.
Risky Woods.

Risky Woods

Risky Woods har vi uansett vært innom før her på nettstedet. En demo av spillet dukket opp på en coverdisk fra CU Amiga, og dermed ble den testet i forbindelse med en serie det har gått alt for lenge siden jeg har fått ut noe nytt i (merkelig nok virker det aldri som jeg har mer tid når «neste uke» kommer, selv om jeg alltid er bombesikker på at det skal være tilfelle).

Spillet er et sideskrollende actionspill der du løper gjennom miljøer fulle av fiender, som mer eller mindre kontinuerlig «spawner» utenfor skjermen. Det ser pent ut, men jeg syntes ikke det var så voldsomt moro (kombinasjonen av håndlagde miljøer og fiender som bare dukker opp tilfeldig er ikke noe for meg).

Som du kanskje skjønner med tanke på at jeg har testet det i en Amiga-serie, kom det ut tidlig på nittitallet, i 1992 for å være eksakt. Basert på midi-musikken i traileren (og det faktum at vi aldri får Amiga-versjonene i denne typen utgivelser) tipper jeg det er DOS-versjonen som har blitt relansert på Steam. Til den nette pris av *sette kaffen i halsen* 72 kroner.

Meat Puppet.
Meat Puppet.

Meat Puppet

Meat Puppet er litt nyere, det kom nemlig i 1997. Dette er et isometrisk actionspill satt til over 300 «rom», med rikelig av fiender og hjelpemidler som kan brukes. I tillegg til skyting har spillet pusle- og plattformelementer. Ifølge Steam-siden skilter det også med 22300 individuelle bilder for alle animasjonene, så det er nok skrytelista fra nittitallet som er gjengitt der.

Dette cyberpunk-spillet følger Lotos Abstraction («a beautiful woman with a big gun»), som har fått kroppen sin overtatt av noe som kaller seg Martinet. For å bli kvitt Martinet må hun gjøre en liten jobb, nemlig å infiltrere seks ambassader og drepe hver leder. Huffda.

Prisen på herligheten er 89 kroner, så en må jo spørre seg om Piko Interactive faktisk ønsker å selge noen kopier, eller om de bare slenger disse tingene ut på Steam for moro skyld. Begge spillene er forøvrig ute på GOG (Risky Woods, Meat Puppet), til en litt mindre absurd (men fortsatt ikke billig) penge.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.