Har dere funnet noe spennende på Steam Next Fest?

Over 800 demoer av kommende spill er tilgjengelige i en ukes tid.

Da jeg jobbet hos Gamer.no som fulltidsansatt skribent, fulgte jeg svært nøye med på hva som rørte seg av spill under utvikling. Det var selvsagt ikke mulig å få med seg absolutt alt, men det var samtidig svært sjeldent at et interessant spill bare «dukket opp» fra ingensteds. Hvis noe virket spennende, hadde jeg en viss kontroll på det.

Shadows of Doubt.
Shadows of Doubt.

Nå … vel, det er helt umulig. Steam Next Fest, som varer til neste mandag, er en feiring av kommende spill med demoer, livestrømmer og mer på Steam. Av demoene er det over 800 stykker tilgjengelig, og … wow, det er mye spennende her. Spill jeg aldri har hørt om engang, som samtidig ser utrolig kule ut.

Rollespillsjangeren alene er representert med over 200 spill, og selv om sjangerdefinisjonen er svært bred sier det sitt om hvordan (PC-)spillmarkedet har eksplodert i størrelse i løpet av de siste årene. Og hvor enormt mye de som bare spiller AAA-spill går glipp av, men det er en annen sak.

Plan B: Terraform.
Plan B: Terraform.

Jeg blir nesten litt paralysert av alle valgmulighetene. Så langt har jeg kun testet Sons of Valhalla-demoen, men hva annet bør testes? Eventyrspillet Zniw Adventure var en favoritt her i gården, så jeg tenker jo at «oppfølgeren», Zid Journey, bør sjekkes ut. Shadows of Doubt virker også ekstremt interessant, et åpen verden-detektivspill med lekker voxel-grafikk og stor frihet.

Hva med Book of Hours, et slags okkult rollespill fra hovedskribenten bak herlige Sunless Sea? Sherlock Holmes-grøsseren The Awakened? Det viking-baserte action-roguelite-spillet Ravenbound (avbildet i toppen)? Bygge-/strategispillene Desynced og Plan B: Terraform hadde jeg ikke hørt om før i dag, men begge ser jo fabelaktige ut… og så videre!

Har dere funnet noen Steam Next Fest-demoer som bør spilles?

En kommentar om “Har dere funnet noe spennende på Steam Next Fest?”

 1. Jeg har testet:

  Shadows Of Doubt, som du nevnte her. Virker meeeeget interessant, med veldig stor frihet i hvordan du løser sakene. Litt ytelsesproblemer, men får håpe de luker ut det.

  The Awakened, som du også nevnte. Har ikke spilt de siste Sherlock Holmes-spillene, etter at de prøvde å gjøre han ung og «kul». Virker ikke såååå interessant dette her. Litt mye hidden object-gameplay, som jeg ikke er noen fan av.

  Route 66-simulator. Utrolig buggete, så jeg satte meg fysisk fast i garasjen og kom ikke videre. Hadde også store ytelsesissues.

  Darkest Dungeon 2: Virker som mer Darkest Dungeon. Blir sikkert bra dette også.

  Tape to Tape: Et roguelite ishockey-spill. (Ja, du leste riktig), med overaskende solid ishockeygameplay. Arkaderegler. (Eller mangel på regler) Roguelite-elementene virket litt basic enn så lenge, så håper det får litt mer kjøtt på beina når det lanseres.

  Hadde lyst til å teste Ravenbound, men krever visst at du registrer deg på en tredjepartsside med diverse innhenting av personlig data, så den holder jeg meg unna.

  Hadde glemt at Book of Hours var fra Sunless-utviklerne. Så må nesten teste det.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.