Video: Spillbransjens første store Hindenburg

BBC ble vitne til at den britiske spillindustri-kometen Imagine Software krasjet fullstendig.

Imagine Software var tidlige spillbransje-hotshots som tjente bøttevis av billige penger under den første europeiske hjemmedatabølgen. Selskapets unge eiere la sporenstreks ut på et klassisk åttitallsløp, med høy sigarføring og garasjer fulle av dyre sportsbiler – samtidig som de snakket om å ta spillbransjen til neste nivå med de såkalte megaspillene Bandersnatch og Psyclapse.

Reklame for Psyclapse og Bandersnatch, to spill som aldri kom ut.
Reklame for Psyclapse og Bandersnatch, to spill som aldri kom ut.

Imagine ruvet stort i perioden 83-84, med en høy profil i den britiske mainstream-pressen, og massive, fargerike reklamekampanjer for spill som ikke alltid levde opp til hypen.

BBC-dokumentar

I 1984 bestemte produsentene av BBCs faktaserie Business Breaks seg for å lage en profil av denne unge, fremadstormende aktøren i en ny, fremadstormende bransje. Men i stedet for suksesshistorien de ønsket, havnet dokumentarteamet midt oppe i en av tidenes mest spektakulære og ugrasiøse software-kollapser.

Illustrerende nok, inkluderer dokumentaren flere innslag med David Ward, en grunnlegger av det langt mer langtids-suksessfulle softwarehuset Ocean. Etter konkursen kjøpte Ocean passende nok rettighetene til navnet og logoen Imagine, som forble i bruk (som en merkevare for Oceans spillehallkonversjoner) fram til 1989.

Se dokumentaren i sin helhet her:

Videre lesning:
Stor sak om Imagine-kollapsen fra Spectrum-magasinet Crash.
– Imagines gamle markedssjef, Bruce Everiss, gir litt tendensiøs bakgrunn for megaspillene.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Retrograd den 20. juli 2009. Den er flyttet over til Spillhistorie.no til glede for nye lesere.

Bildematerialet kommer fra Computer & Video Games februar 1984, via Archive.org.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.