Skaperen av The Settlers har et nytt spill på gang

Med Pioneers of Pagonia vender han tilbake til det legendariske spillkonseptet.

Tyske Volker Wertich ga oss i sin tid det legendariske bybyggerspillet The Settlers. Ikke alene, selvsagt, for han fikk hjelp med grafikk og musikk, men han hadde ideene og programmerte hele greia selv (i assembler, utrolig nok). Mange år senere, men fortsatt langt tilbake i tid i forhold til 2023, ledet han utviklingen av en annen perle, nemlig SpellForce: The Order of Dawn.

Da Ubisoft kunngjorde The Settlers: New Allies tilbake i 2018, var det med Volker Wertich på laget som hoveddesigner. Men «ting» har tydeligvis skjedd i løpet av spillets uvanlig lange utviklingsperiode (det skulle opprinnelig slippes i 2020, men er fortsatt ikke ute), og tyskeren har nå et konkurrerende spill på gang.

Jeg tviler vel på at dette er et skjermbilde.
Jeg tviler vel på at dette er et skjermbilde.

Pioneers of Pagonia

Det nye spillet heter Pioneers of Pagonia, og beskrivelsen får det til å høres veldig The Settlers-aktig ut. Her får vi middelaldersk bybygging med over 40 bygningstyper og over 70 forskjellige ressurser og produkter, der du må sette opp produksjonskjeder og koble dem sammen med et nettverk av veier.

Rikene våre vil etter hvert bestå av tusenvis av innbyggere som labber rundt og gjør jobbene sine, og utviklerene sammenligner det som skjer på skjermen med den fascinerende opplevelsen av å titte på en maurtue i full aktivitet. Som sagt, veldig The Settlers.

Spillet skal etter planen tidliglanseres i løpet av årets fjerde kvartal. Dessverre er det ingen videoer eller bilder fra spillet akkurat nå, i stedet ser alle bildene ut til å være konseptkunst. Utviklingen foregår hos Envision Entertainment, et selskap Wertich har grunnlagt sammen med Dirk Dinge og som beskriver seg selv som arvtakeren til SpellForce-studioet Phenomic.

Her er en teaser:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.