All your base are belong to PC

De japanske skytespillklassikerne fra Toaplan er ute på Steam og GOG.

Den japanske spillutvikleren Toaplan var flinkere til å lage underholdende actionspill enn de var til å oversette spillene sine til engelsk, og hvis du noensinne har hørt meme-frasen «all your base are belong to us» kommer den fra Zero Wing, et av fire skrollende skytespill som har blitt relansert på Steam og GOG.

Zero Wing.
Zero Wing.

Det skal riktignok sies at versjonen med den berømte frasen er den europeiske Mega Drive-versjonen, mens versjonen som er relansert er arkadeoriginalen. Det samme gjelder de andre utgivelsene.

De fire spillene er altså Zero Wing, Out Zone, Twin Cobra og Truxton. Ingen har vært kommersielt tilgjengelig på PC før, og Out Zone ser i tillegg ut til å få sin hjemmedebut her – tidligere har spillet kun vært å finne i arkademaskinformat.

Skrollende arkadeaction

Alle spillene er skrollende skytespill, skjønt det er noen forskjeller på dem. Twin Cobra og Truxton er begge vertikalskrollende romskytespill, mens Out Zone også skroller vertikalt men gir deg kontroll over en supersoldat som løper rundt og plaffer ned alt mulig svineri i sci-fi-miljøer. Zero Wing er på sin side et sideskrollende romskytespill.

Out Zone.
Out Zone.

Spillene kan kjøpes separat eller i en samlepakke (på Steam, i alle fall). Alle har fått oppgraderinger; de mest åpenbare er hurtiglagring, tilbakespoling i 10-18 minutter (avhengig av hva som har skjedd), nettbaserte poengtavler, «achievements» og filtereffekter. Ellers loves vi autentisk emulering med minimal «input lag».

Basert på brukeranmeldelsene ser det ut som utviklerne har gjort en god jobb – det varierer gjerne stort hvor vellykket slike PC-overføringer av arkadespill er, men her finner jeg kun lovord. Utvikler BitWave Games forteller at nå som de har lansert Toaplan Arcade Shoot ‘Em Up Collection Vol.1 (som hele samlingen kalles), starter arbeidet med Vol. 2.

Her får du en Steam-lenke, og her er en lenke til GOG. Og så kommer en fellestrailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.