Menneskene trenger en Plan B

Fiks opp en annen klode i strategispillet Plan B: Terraform.

Det er vel neppe kontroversielt å si at vi sliter litt med å ta vare på kloden vår. Om løsningen er å finne en annen planet som kan gjøres beboelig for menneskeheten er et annet spørsmål, men for de av oss som generelt er ganske skuffet over at vi ikke har månekolonier og atomdrevne flyvebiler på dette tidspunktet er det definitivt et appellerende konsept.

Fortsatt litt å gå på før jeg dropper Jorden til fordel for dette.
Fortsatt litt å gå på før jeg dropper Jorden til fordel for dette.

Plan B: Terraform er et nytt strategispill der poenget er å bygge en koloni på en øde ørkenverden, og gradvis vekke den til live ved hjelp av terraforming. I tillegg til at spillet ser ut til å by på stilig bybygging og transporthåndtering, gir det deg altså i oppgave å endre selve kloden du befinner deg på.

Spillet skal ifølge utvikleren skilte med global simulering av temperatur, regn, vegetasjon og vannflyt. Og selve verden består av over én millioner heksagoner, så det blir nok byggeplass.

Siden spillet er i «early access» er ikke alle de planlagte funksjonene inne enda, og det virker som det er en stund til det blir ferdig (en gang i løpet av 2024). Men det ser ganske stilig ut, og det har fått en god mottakelse så langt. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.