Romhandel og kamp i kultklassikeren Hardwar

Som er ute på Steam nå.

Hardwar er et av spillene på min store skam-liste. Jeg vet at det er noe jeg vil like, jeg har blitt oppfordret til å spille det flere ganger, og jeg har det til og med i svær boks og greier. Men har jeg prøvd å spille det i mer enn fem minutter for cirka 20 år siden? Nei.

Spillet er kort sagt et romhandelsspill ikke helt ulikt Elite-serien, Wing Commander: Privateer, Independence War og X-spillene. Den store forskjellen på Hardwar og de nevnte spillene er at her foregår alt sammen på én klode (Titan), i stedet for at du flyr fra rombase til rombase.

Dette var et ambisiøst spill i sin tid.
Dette var et ambisiøst spill i sin tid.

Din egen lykkes smed

Du starter med et romskip, og så er poenget forenklet sagt å fly ut i verden for å tjene deg rik. Du kan prøve deg på handel eller gruvedrift, eller piratvirksomhet og krigføring. Spillet kom opprinnelig til PC i 1998, og har altså et svært godt rykte.

Nå er det ute på Steam, takket være utgiver Funbox Media og utviklerne som driver den digitale retrospillbutikken Zoom Platform (som forøvrig virker ganske interessant i seg selv, da de har DRM-frie versjoner av mange retrospill som ikke er kommersielt tilgjengelig andre steder).

Siden Hardwar er et spill av den typen som har svært engasjerte tilhengere, har det fått mange uoffisielle oppdateringer selv etter at utviklerne ga det opp. Steam-versjonen har visstnok fått disse bakt inn (opp til UIM 6, ifølge en av anmeldelsene). Det er jo gode nyheter. Du finner en trailer på Steam. YouTube har bare denne fra 1997:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.