Baldur’s Gate III har fått augustdato

Det etterlengtede rollespillet har også fått en ny trailer.

Jeg er nok ikke den eneste som ble overrasket da belgiske Larian kunngjorde at de jobbet med Baldur’s Gate III. Vel har de laget det jeg ærlig talt mener er noen av tidenes beste datarollespill, men spillene deres har alltid lenet i en annen retning enn de legendariske Baldur’s Gate-spillene, og man skal være temmelig vågal for å ta tak i tøylene til en så høyt elsket serie.

Turbasert kamp i Baldur's Gate III.
Turbasert kamp i Baldur’s Gate III.

Hvor trofast Larians tolkning av Baldur’s Gate er mot originalspillene fra BioWare er det nok litt uenighet om – blant annet fordi dette spillet har byttet til et helt nytt, turbasert kampsystem – men snart tre år etter at spillet fikk sin tidliglansering på Steam har det et temmelig solid rykte.

Nå har den ferdige versjonen fått en lanseringsdato. Den er satt til 31. august, og på det tidspunktet skal spillet etter planen rulle ut på PC, Mac og PlayStation 5. Jeg skriver «etter planen,» for det er neppe noen som blir veldig overrasket om det ender opp med å få en utsettelse eller to; det skjer jo med så godt som alle større spill innenfor rollespillsegmentet.

Annonseringen kom uansett på et PlayStation-event i går, og Larian går i detalj om hva vi kan forvente i en bloggpost på PlayStation.com. En ny bloggpost er også ute på Steam. Vi får blant annet vite at spillet får samarbeidsspill med delt skjerm, og at man kan bruke samme lagrefil på alle plattformer. Larian har også sluppet en ny trailer:

Her er fokuset på en av spillets fiender, som får stemmen til den erfarne skuespilleren J. K. Simmons. Larian har også gitt ut en video der de viser klipp fra hans arbeid med spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.