Får vi endelig et nytt Cities: Skylines?

Paradox lover flere annonseringer neste uke.

Bybyggersjangeren har eksplodert i popularitet i de siste årene. Vi har fått bygge byer under vannet, i middelalderen, på ryggen til kjempebeist, langs fjellsider og på fjerne kloder, men når det kommer til klassiske bybyggere i SimCity-stil, helst satt til moderne tid, har det vært langt mer stille.

Det forrige store spillet i sjangeren var Cities: Skylines, som ble lansert så langt tilbake som i 2015 (noe som gjør det omtrent like gammelt som denne nettsiden), og i stedet for noen oppfølger har vi fått ekspansjon etter ekspansjon (etter ekspansjon) etter ekspansjon.

Annonsering neste mandag

Men nå kan vi kanskje krysse fingrene. Utgiver Paradox Interactive har nemlig sagt at de skal ha et annonseringsshow, der de vil avsløre tre nye spill. Et av dem er fra Harebrained Schemes (Shadowrun-trilogien og Battletech), et av dem er fra det helt nye studioet Paradox Tectonic (som ledes av industriveteran Rod Humble) og et av dem er fra Cities: Skylines-utvikler Colossal Order.

Det vi vet er altså at det er snakk om et nytt spill, ikke en ekspansjon (skjønt det skal annonseres flere slike også, så enda en Cities: Skylines-ekspansjon kan ikke utelukkes). Men vi vet altså ikke at det spesifikt er snakk om Cities: Skylines 2, eller et bybyggerspill for den saks skyld.

Når det er sagt, mistenker jeg vel at de som liker Cities: Skylines sikkert vil være interessert i hva enn det er Colossal Order jobber med, uansett om det er en oppfølger eller ikke, for det er vel lite på rullebladet deres som indikerer at de jobber med en førstepersonsskyter eller noe slikt.

Her er en teaser for showet, som vil finne sted 6. mars klokken 18.00:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.