Amiga-spill på vei til Steam

Syntes det var litt mange farger her, ja.

Hvis du hadde fått en krone hver gang jeg har klagd over at en utgiver relanserer PC-versjonen av et spill som egentlig var best på Amiga, hadde du kanskje hatt råd til en øl nå. Heldigvis ser det ut som det kanskje ikke vil skje like ofte i fremtiden, for nå har det dukket opp et vaskeekte Amiga-spill i Steam-porteføljen til en av de mest aktive retroutgiverne for tiden, Pixel Games UK.

Opp-ned.
Opp-ned.

Det aktuelle spillet er riktignok ikke kjent som noen direkte klassiker. Det heter Venus the Flytrap, og er et sci/fi-plattformspill fra 1990 med lekre fargeoverganger i bakgrunnen og pen pikselgrafikk, og det har også noen fiffige spillelementer (som at tyngdekraften kan flippes). Men jeg var ikke akkurat i fyr og flamme da jeg testet demoen i forbindelse med coverdisken-serien.

Som med andre emulerte utgivelser fra Pixel Games UK har også Venus the Flytrap kontrollerstøtte, mulighet til å lagre spillet når som helst og diverse innstillinger for skjermbildet.

Venus the Flytrap ble opprinnelig gitt ut av Gremlin, et britisk selskap med mange gode Amiga-spill i biblioteket sitt. Hvor stor del av denne som i dag håndteres av Pixel Games UK vet jeg ikke, men det er jo lov å hope at det dukker opp mer snadder etter hvert. Jeg skal følge med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.